Social Media Marketing

Social media marketing programma's hebben tot doel:

  • inhoud te creëren die de aandacht trekt
  • lezers aan te moedigen deze te delen binnen hun sociale netwerken
De boodschap verspreidt zich hierbij van gebruiker tot gebruiker en blijft beter hangen, omdat het afkomstig lijkt te zijn van een vertrouwde, derde bron, in tegenstelling tot van het merk of het bedrijf zelf.


Twitter

Twitter staat het bedrijven toe om producten te promoten op een individueel niveau. Het gebruik van een product kan worden beschreven in korte berichten die volgers met grotere waarschijnlijkheid lezen. Deze berichten verschijnen op de "home pages" van de volgers. Berichten kunnen linken naar de website van het product, Facebook profiel, foto's, video's, etc. Deze link geeft volgers de mogelijkheid om meer online interactie met het product te hebben. Deze interactie kan leiden tot een loyalere volger/(potentiele) klant en tot betere mogelijkheden om te adverteren.

itTentive helpt u bij de opzet en het design van uw twitteraccount. We geven inzicht in de resultaten van uw account en adviseren over de manier waarop u twitter het best kan inzetten.

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen.

Facebook

Facebook profielen zijn gedetailleerder dan die op Twitter. Zij maken het mogelijk om video's, foto's en langere beschrijvingen aan een product te koppelen. Video's kunnen laten zien wanneer en hoe een product gebruikt kan worden. Deze profielen kunnen ook getuigenissen bevatten van en andere volgers die commentaar geven op de productpagina's.

Om optimaal gebruik te maken van Facebook is het toevoegen van een fanpagina zeer belangrijk. Met een goed ingerichte fanpagina met de juiste content veranderen klanten in ambassadeurs.

Facebook maakt het mogelijk om advertenties te targetten op een specifieke doelgroep. De doelgroep kan geselecteerd worden op variabelen als locatie, leeftijd, geslacht, trefwoorden, opleiding, werkplek, burgerlijke staat, seksuele voorkeur en talen. Op deze manier is het mogelijk zeer gericht een doelgroep aan te spreken.

itTentive helpt u bij de opzet en het design van uw fanpagina en het beheren van uw advertenties.

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen.

Blogs

Een blog is een goede manier om in contact te komen met klanten en om met hen te communiceren. U kunt uitleggen wat u doet en waarom u dit doet. Klanten kunnen reageren en hun mening geven over uw producten en diensten. Dit is belangrijke informatie, omdat u de steun nodig heeft van uw klanten.

itTentive helpt u bij het opzetten en onderhouden van uw blog door:

  • het installeren van blogsoftware
  • het helpen met contentideeën
  • het leren om te gaan met reacties
  • het helpen met andere bloggerelateerd problemen

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen.